700 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 45
POČET PORCIÍ: 2

Kuracie prsia s pečenými zemiakmi

Recept na pečené kuracie prsia so zemiakmi a cuketou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú výživné a vyvážené jedlo s vysokým obsahom bielkovín. Doplníte ho sviežim zeleninovým šalátom, ktorý jedlu dodá ľahkosť a chuťovú rozmanitosť. Jednoduchá príprava a skvelá kombinácia chutí z neho robia perfektnú voľbu na obed alebo večeru.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

670 kcal

BIELKOVINY

77 g

TUKY

21 g

SACHARIDY

50 g

Suroviny (2 porcie):

  • 600 g kuracie prsia
  • 2 PL repkový olej 
  • 1 PL sójová omáčka
  • 340 g zemiaky v šupke
  • 1 ks cuketa
  • 8 ks cherry paradajky
  • 140 g uhorka
  • 140 g ľadový šalát
  • 1 PL olivový olej
  • 3 PL balsamico glaze (20 g)

Postup:

  1. Kuracie prsia naložte do marinády z repkového oleja, sójovej omáčky, soli a korenia. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne cez noc v chladničke.
  2. Zemiaky v šupke nakrájajte na kocky a predvarte ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Sceďte ich.
  3. Predvarené zemiaky a kúsky cukety rozložte na plech. Pokvapkajte ich repkovým olejom z marinády, pridajte kuracie prsia a všetko vložte do predhriatej rúry na 200°C. Pečte približne 15-20 minút, kým zemiaky nedostanú zlatistú farbu a kuracie prsia nie sú úplne prepečené.
  4. Medzitým pripravte šalát z ľadového šalátu, uhorky a cherry paradajok. Pokvapkajte olivovým olejom a balsamico glaze.