415 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 10 min
POČET PORCIÍ: 1

Fermentovaná raňajková kaša s lesným ovocím

Fermentovaná raňajková kaša s acidkom a lesným ovocím je ideálnym spôsobom, ako začať deň výživným a chutným jedlom na sladký spôsob. Táto kaša kombinuje jemné ovsené vločky, zdravé tuky z orechov a osviežujúce bobuľoviny, pričom je ľahko stráviteľná vďaka procesu fermentácie. Vychutnajte si túto lahodnú kombináciu a dodajte svojmu telu potrebnú energiu a dostatok bielkovín už od rána.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

415 kcal

BIELKOVINY

15 g

TUKY

16 g

SACHARIDY

48 g

Suroviny:

  • 40 g ovsené vločky
  • 150 ml acidko biele 1,5 %
  • 1 čl chia semienka
  • 1 čl čakankový sirup
  • 50 g jahody
  • 50 g čučoriedky
  • 1 kocka horká čokoláda (cca 11 g)
  • 10 g kešu orechy

Postup:

  1. Zmiešame vločky s acidkom a tento mix necháme aspoň 15 minút (pokojne aj celú noc) odstáť v zakrytej miske pri izbovej teplote.
  2. Následne pridáme chia semienka, čakankový sirup a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu čistej vody. Môžeme dochutiť škoricou alebo kakaom.
  3. Na záver dozdobíme kešu orechmi, horkou čokoládou, jahodami a čučoriedkami.