Fermentovaná raňajková kaša s lesným ovocím
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
415 kcal
BIELKOVINY
15 g
TUKY
16 g
SACHARIDY
48 g
Suroviny:
- 40 g ovsené vločky
- 150 ml acidko biele 1,5 %
- 1 čl chia semienka
- 1 čl čakankový sirup
- 50 g jahody
- 50 g čučoriedky
- 1 kocka horká čokoláda (cca 11 g)
- 10 g kešu orechy
Postup:
- Zmiešame vločky s acidkom a tento mix necháme aspoň 15 minút (pokojne aj celú noc) odstáť v zakrytej miske pri izbovej teplote.
- Následne pridáme chia semienka, čakankový sirup a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu čistej vody. Môžeme dochutiť škoricou alebo kakaom.
- Na záver dozdobíme kešu orechmi, horkou čokoládou, jahodami a čučoriedkami.