400 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 10 min
POČET PORCIÍ: 1

Fermentovaná raňajková kaša s lesným ovocím

Fermentovaná raňajková kaša s acidkom a lesným ovocím je ideálnym spôsobom, ako začať deň výživným a chutným jedlom na sladký spôsob. Táto kaša kombinuje jemné ovsené vločky, zdravé tuky z orechov a osviežujúce bobuľoviny, pričom je ľahko stráviteľná vďaka procesu fermentácie. Vychutnajte si túto lahodnú kombináciu a dodajte svojmu telu potrebnú energiu a dostatok bielkovín už od rána.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

400 kcal

BIELKOVINY

9 g

TUKY

12 g

SACHARIDY

34 g

Suroviny:

  • 21 g ovsené vločky
  • 106 ml acidko biele 3,6%
  • 1/2 čl chia semienka
  • 1 čl čakankový sirup
  • 27 g jahody
  • 27 g čučoriedky
  • 1 kocka horká čokoláda (cca 11 g)
  • 5 g kešu orechy

Postup:

  1. Zmiešame vločky s acidkom a tento mix necháme aspoň 15 minút (pokojne aj celú noc) odstáť v zakrytej miske pri izbovej teplote.
  2. Následne pridáme chia semienka, čakankový sirup a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu čistej vody. Môžeme dochutiť škoricou alebo kakaom.
  3. Na záver dozdobíme kešu orechmi, horkou čokoládou, jahodami a čučoriedkami.