400 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 10 min
POČET PORCIÍ: 1
Fermentovaná raňajková kaša s lesným ovocím
Fermentovaná raňajková kaša s acidkom a lesným ovocím je ideálnym spôsobom, ako začať deň výživným a chutným jedlom na sladký spôsob. Táto kaša kombinuje jemné ovsené vločky, zdravé tuky z orechov a osviežujúce bobuľoviny, pričom je ľahko stráviteľná vďaka procesu fermentácie. Vychutnajte si túto lahodnú kombináciu a dodajte svojmu telu potrebnú energiu a dostatok bielkovín už od rána.
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
400 kcal
BIELKOVINY
9 g
TUKY
12 g
SACHARIDY
34 g
Suroviny:
- 21 g ovsené vločky
- 106 ml acidko biele 3,6%
- 1/2 čl chia semienka
- 1 čl čakankový sirup
- 27 g jahody
- 27 g čučoriedky
- 1 kocka horká čokoláda (cca 11 g)
- 5 g kešu orechy
Postup:
- Zmiešame vločky s acidkom a tento mix necháme aspoň 15 minút (pokojne aj celú noc) odstáť v zakrytej miske pri izbovej teplote.
- Následne pridáme chia semienka, čakankový sirup a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu čistej vody. Môžeme dochutiť škoricou alebo kakaom.
- Na záver dozdobíme kešu orechmi, horkou čokoládou, jahodami a čučoriedkami.