Fermentovaná raňajková kaša s lesným ovocím
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
700 kcal
BIELKOVINY
23 g
TUKY
30 g
SACHARIDY
83 g
Suroviny:
- 53 g ovsené vločky
- 266 ml acidko biele
- 1 1/2 čl chia semienka
- 3 čl čakankový sirup
- 66 g jahody
- 66 g čučoriedky
- 3 kocky horká čokoláda (cca 27 g)
- 13 g kešu orechy
Postup:
- Zmiešame vločky s acidkom a tento mix necháme aspoň 15 minút (pokojne aj celú noc) odstáť v zakrytej miske pri izbovej teplote.
- Následne pridáme chia semienka, čakankový sirup a premiešame. V prípade potreby pridáme ešte trochu čistej vody. Môžeme dochutiť škoricou alebo kakaom.
- Na záver dozdobíme kešu orechmi, horkou čokoládou, jahodami a čučoriedkami.