493 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 15 min
POČET PORCIÍ: 3

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Extrémne jednoduchý a výživný recept na kuracie prsia s brokolicou, mrkvou a cherry paradajkami. Toto jedlo je ideálne pre rýchlu večeru plnú bielkovín a vitamínov, ktorú si môžete vychutnať spolu s chrumkavým knäckebrotom. Marinované kuracie prsia a čerstvá zelenina vytvárajú harmonickú kombináciu chutí, ktorá uspokojí vaše chuťové poháriky aj nároky na zdravé stravovanie.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

493 kcal

BIELKOVINY

69 g

TUKY

19 g

SACHARIDY

5 g

Suroviny (3 porcie):

  • 840 g kuracie prsia
  • 270 g brokolica
  • 180 g mrkva
  • 150 g cherry paradajky
  • 3 PL repkový / olivový olej 
  • 6 ks knäckebrot / pečivo podľa potreby
  • 3 čl sójová omáčka
  • 3 strúčiky cesnak 
  • koreniny podľa chuti

Postup:

  1. Nakrájame kuracie prsia na tenšie plátky, zmiešame s repkovým olejom, sójovou omáčkou, cesnakom, soľou a korením, a necháme marinovať aspoň 30 minút.

  2. Nakrájame brokolicu, mrkvu a cherry paradajky; mrkvu a brokolicu orestujeme alebo sparíme, cherry paradajky pridáme na záver.

  3. Namarinované kuracie prsia, ako aj tepelne upravenú zeleninu odvážime na kuchynskej váhe a rozdelíme na 3 rovnako veľké porcie.
  4. Na panvici orestujeme 1 porciu kuracích prsia, kým nebudú zlatohnedé, a necháme ich chvíľu odpočívať.

  5. Mäso podávame so zeleninou a 2 ks knäckebrotu (príp. iného, napríklad bezlepkového pečiva vyhovujúcemu vašim preferenciám), môžeme pridať citrónovú šťavu, príp. ocot Balsamico pre sviežosť.