493 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 15 min
POČET PORCIÍ: 3
Grilované kuracie prsia so zeleninou
Extrémne jednoduchý a výživný recept na kuracie prsia s brokolicou, mrkvou a cherry paradajkami. Toto jedlo je ideálne pre rýchlu večeru plnú bielkovín a vitamínov, ktorú si môžete vychutnať spolu s chrumkavým knäckebrotom. Marinované kuracie prsia a čerstvá zelenina vytvárajú harmonickú kombináciu chutí, ktorá uspokojí vaše chuťové poháriky aj nároky na zdravé stravovanie.
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
493 kcal
BIELKOVINY
69 g
TUKY
19 g
SACHARIDY
5 g
Suroviny (3 porcie):
- 840 g kuracie prsia
- 270 g brokolica
- 180 g mrkva
- 150 g cherry paradajky
- 3 PL repkový / olivový olej
- 6 ks knäckebrot / pečivo podľa potreby
- 3 čl sójová omáčka
- 3 strúčiky cesnak
- koreniny podľa chuti
Postup:
Nakrájame kuracie prsia na tenšie plátky, zmiešame s repkovým olejom, sójovou omáčkou, cesnakom, soľou a korením, a necháme marinovať aspoň 30 minút.
Nakrájame brokolicu, mrkvu a cherry paradajky; mrkvu a brokolicu orestujeme alebo sparíme, cherry paradajky pridáme na záver.
- Namarinované kuracie prsia, ako aj tepelne upravenú zeleninu odvážime na kuchynskej váhe a rozdelíme na 3 rovnako veľké porcie.
Na panvici orestujeme 1 porciu kuracích prsia, kým nebudú zlatohnedé, a necháme ich chvíľu odpočívať.
Mäso podávame so zeleninou a 2 ks knäckebrotu (príp. iného, napríklad bezlepkového pečiva vyhovujúcemu vašim preferenciám), môžeme pridať citrónovú šťavu, príp. ocot Balsamico pre sviežosť.