510 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 45
POČET PORCIÍ: 2

Kuracie prsia s pečenými zemiakmi

Recept na pečené kuracie prsia so zemiakmi a cuketou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú výživné a vyvážené jedlo s vysokým obsahom bielkovín. Doplníte ho sviežim zeleninovým šalátom, ktorý jedlu dodá ľahkosť a chuťovú rozmanitosť. Jednoduchá príprava a skvelá kombinácia chutí z neho robia perfektnú voľbu na obed alebo večeru.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

510 kcal

BIELKOVINY

54 g

TUKY

14 g

SACHARIDY

39 g

Suroviny (2 porcie):

  • 400 g kuracie prsia
  • 1 PL repkový olej 
  • 2/3 PL sójová omáčka
  • 200 g zemiaky v šupke
  • 2/3 ks cuketa
  • 8 ks cherry paradajky
  • 100 g uhorka
  • 100 g ľadový šalát
  • 2 čl olivový olej
  • 2 PL balsamico glaze (30 g)

Postup:

  1. Kuracie prsia naložte do marinády z repkového oleja, sójovej omáčky, soli a korenia. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne cez noc v chladničke.
  2. Zemiaky v šupke nakrájajte na kocky a predvarte ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Sceďte ich.
  3. Predvarené zemiaky a kúsky cukety rozložte na plech. Pokvapkajte ich repkovým olejom z marinády, pridajte kuracie prsia a všetko vložte do predhriatej rúry na 200°C. Pečte približne 15-20 minút, kým zemiaky nedostanú zlatistú farbu a kuracie prsia nie sú úplne prepečené.
  4. Medzitým pripravte šalát z ľadového šalátu, uhorky a cherry paradajok. Pokvapkajte olivovým olejom a balsamico glaze.