Kuracie prsia s pečenými zemiakmi
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
670 kcal
BIELKOVINY
77 g
TUKY
21 g
SACHARIDY
50 g
Suroviny (2 porcie):
- 600 g kuracie prsia
- 2 PL repkový olej
- 1 PL sójová omáčka
- 340 g zemiaky v šupke
- 1 ks cuketa
- 8 ks cherry paradajky
- 140 g uhorka
- 140 g ľadový šalát
- 1 PL olivový olej
- 3 PL balsamico glaze (20 g)
Postup:
- Kuracie prsia naložte do marinády z repkového oleja, sójovej omáčky, soli a korenia. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne cez noc v chladničke.
- Zemiaky v šupke nakrájajte na kocky a predvarte ich vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Sceďte ich.
- Predvarené zemiaky a kúsky cukety rozložte na plech. Pokvapkajte ich repkovým olejom z marinády, pridajte kuracie prsia a všetko vložte do predhriatej rúry na 200°C. Pečte približne 15-20 minút, kým zemiaky nedostanú zlatistú farbu a kuracie prsia nie sú úplne prepečené.
- Medzitým pripravte šalát z ľadového šalátu, uhorky a cherry paradajok. Pokvapkajte olivovým olejom a balsamico glaze.