409 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 10 min
POČET PORCIÍ: 1
Praženica na masle s čerstvou zeleninou
Pripraviť naozaj dobrú praženicu je umenie, ktoré by mal ovládať každý, kto si váži kvalitné a chutné jedlo. Hoci sa môže zdať jednoduchá, správna technika a trpezlivosť môžu z praženice urobiť skutočnú delikatesu. Tento recept kombinuje krémovú praženicu s čerstvou zeleninou, čo z neho robí ideálnu voľbu pre chutné a vyvážené raňajky plné bielkovín.
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
409 kcal
BIELKOVINY
28 g
TUKY
23 g
SACHARIDY
21 g
Suroviny:
- 3 ks slepačie vajcia
- 1 ks vaječný bielok
- 1 čl maslo (5-7 g)
- 50 g uhorka
- 5 ks cherry paradajky (50 g)
- 2 ks Knäckebrot
- soľ, korenie
Postup:
- Pripravíme si suroviny a rozšľaháme vajcia v miske, zatiaľ ich nesolíme.
- Na panvici na nízkom plameni roztopíme maslo. Pridáme vajcia na panvicu a začneme ich pomaly miešať. Udržiavajme nízky plameň a neustále miešajme, aby sme dosiahli jemnú a krémovú konzistenciu praženice (pokojne až do 10 minút).
- Vajcia osolíme až na konci prípravy, aby sme zabránili ich dehydratácii a zachovali ich jemnosť.
- Praženicu okoreníme podľa preferencií a podávame s čerstvými kúskami uhorky, cherry paradajok a plátkom Knäckebrotu či iného pečiva podľa preferencií.