701 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 35 min
POČET PORCIÍ: 3

Quinoto s kuracími prsiami a zelenými fazuľkami

Toto chutné quinoto je skvelou voľbou na obed, ktorý kombinuje jednoduchosť prípravy s vysokým obsahom bielkovín. Kombinácia kuracích pŕs, quinoi a čerstvej zeleniny nielen zasýti, ale tiež dodá telu potrebné živiny na celý deň. Je to výživné jedlo, ktoré poteší svojou ľahkosťou a skvelou chuťou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

701 kcal

BIELKOVINY

65 g

TUKY

18 g

SACHARIDY

66 g

Suroviny (2 porcie):

  • 400 g kuracie prsia
  • 200 g mrazené fazuľky
  • 140 g quinoa
  • 3 ks cesnak
  • 3 ks paradajky (cca 300 g)
  • 1 malá brokolica (cca 300 g) 
  • 2 PL repkového oleja
  • provensálska zmes korenia
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Prepláchneme quinou pod tečúcou vodou, aby sme odstránili horkosť. Varíme ju v osolenej vode v pomere 1:2 (jeden diel quinoi, dva diely vody) na miernom ohni približne 15 minút, až kým sa voda nevyparí. Necháme quinou ešte niekoľko minút prikrytú dôjsť.

  2. Zatiaľ nakrájame kuracie prsia na menšie kúsky a marinujeme ich v zmesi oleja, soli, korenia a roztlačeného cesnaku. Necháme marinovať aspoň 15 minút.

  3. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie kúsky opečieme dozlatista. Odložíme ich bokom.

  4. Opražíme cesnak a zeleninu. Na panvici s ďalšou lyžicou oleja opražíme nasekaný cesnak, mrazené fazuľky a nakrájané paradajky. Dusíme, kým paradajky nepustia šťavu a fazuľky zmäknú.

  5. Spojíme quinou, kuracie prsia a zeleninu (okrem brokolice) v panvici. Dobre premiešame, aby sa chute prepojili.

  6. Uvaríme brokolicu v osolenej vode alebo na pare, kým nezmäkne (približne 5-7 minút). Pridáme brokolicu ako prílohu alebo ju môžeme zamiešať priamo do quinota podľa chuti.

  7. Dochutíme jedlo soľou a korením podľa chuti.