Quinoto s kuracími prsiami a zelenými fazuľkami
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
701 kcal
BIELKOVINY
65 g
TUKY
18 g
SACHARIDY
66 g
Suroviny (2 porcie):
- 400 g kuracie prsia
- 200 g mrazené fazuľky
- 140 g quinoa
- 3 ks cesnak
- 3 ks paradajky (cca 300 g)
- 1 malá brokolica (cca 300 g)
- 2 PL repkového oleja
- provensálska zmes korenia
- soľ, čierne korenie
Postup:
-
Prepláchneme quinou pod tečúcou vodou, aby sme odstránili horkosť. Varíme ju v osolenej vode v pomere 1:2 (jeden diel quinoi, dva diely vody) na miernom ohni približne 15 minút, až kým sa voda nevyparí. Necháme quinou ešte niekoľko minút prikrytú dôjsť.
-
Zatiaľ nakrájame kuracie prsia na menšie kúsky a marinujeme ich v zmesi oleja, soli, korenia a roztlačeného cesnaku. Necháme marinovať aspoň 15 minút.
-
Na panvici rozohrejeme olej a kuracie kúsky opečieme dozlatista. Odložíme ich bokom.
-
Opražíme cesnak a zeleninu. Na panvici s ďalšou lyžicou oleja opražíme nasekaný cesnak, mrazené fazuľky a nakrájané paradajky. Dusíme, kým paradajky nepustia šťavu a fazuľky zmäknú.
-
Spojíme quinou, kuracie prsia a zeleninu (okrem brokolice) v panvici. Dobre premiešame, aby sa chute prepojili.
-
Uvaríme brokolicu v osolenej vode alebo na pare, kým nezmäkne (približne 5-7 minút). Pridáme brokolicu ako prílohu alebo ju môžeme zamiešať priamo do quinota podľa chuti.
-
Dochutíme jedlo soľou a korením podľa chuti.