Tvarohovo-karfiolová fit pizza plná bielkovín
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
506 kcal
BIELKOVINY
45 g
TUKY
15 g
SACHARIDY
41 g
Suroviny (2 porcie):
- 800 g karfiol
- 115 g tvaroh jemný 2 % tuku
- 30 g celozrnná špaldová múka
- 1 ks vajce
- 80 g paradajkový pretlak
- 6 ks šunka kuracia prsná 92 % mäsa (80 g)
- 70 g strúhaná mozzarella
- 150 g šampiňóny
- soľ, čierne korenie
- sušené oregáno
- sušená bazalka
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Na úvod pomixujeme karfiol na drobné čiastočky a dáme ho opražiť na panvicu, kým tieto čiastočky – „karfiolová ryža“ nezmäkne.
- Keď karfiol vychladne, poriadne z neho vyžmýkame nadbytočnú vodu, ktorá by mohla spraviť pizzu vlhkou. Na žmýkanie môžeme použiť čistú kuchynskú utierku, gázu, alebo dobre vypraté znovu-použiteľné nákupné vrecúška, ktoré sa dajú kúpiť v takmer každom supermarkete.
- Následne vypracujeme cesto – karfiol zmiešame s tvarohom, špaldovou múkou a vajcom v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Vypracované cesto uložíme na plech, prípadne na okrúhlu formu vystlanú papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C cca 10-12 minút, kým sa nezačne sfarbovať dozlatista.
- Predpečené cesto vyberieme a potrieme paradajkovým pretlakom. Pridáme oregano, bazalku, šunku, strúhanú mozzarellu a na vrch poukladáme šampiňóny.
- Pizzu vrátime späť do rúry a pečieme ešte cca 10 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
- Hotovú pizzu ozdobíme listom čerstvej bazalky, nakrájame na kúsky a podávame ideálne s čerstvou zeleninou.