434 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 10 min
POČET PORCIÍ: 1

Vajíčková omeleta so zeleninou

Vajíčková omeleta so zeleninou je skvelou voľbou na rýchle a výživné raňajky či ľahkú večeru. Kombinácia nadýchaných vajíčok, šunky, mozzarelly a chrumkavého celozrnného toastu je doplnená čerstvými cherry paradajkami, ktoré dodávajú jedlu osviežujúcu chuť. Táto omeleta je bohatá na bielkoviny a zdravé tuky, takže vám poskytne potrebnú energiu na celý deň.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

408 kcal

BIELKOVINY

31 g

TUKY

23 g

SACHARIDY

25 g

Suroviny:  

  • 40 g kvalitná hydinová šunka
  • 2 ks slepačie vajcia
  • 30 g mozzarella
  • 50 g celozrnný toast
  • 50 g cherry paradajky
  • 3 ml olivový olej
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Na rozohriatu panvicu s olivovým olejom nalejte rozšľahané vajíčka. Na vrch pridajte nakrájanú šunku a mozzarellu. Opekajte na miernom ohni, kým sa omeleta nezačne oddeľovať od panvice. Otočte ju a opečte aj z druhej strany do zlatista.
  2. Medzitým si opečte celozrnný toast v hriankovači.
  3. Podávajte omeletu s toastom a čerstvými cherry paradajkami. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.