504 kcal
DOBA PRÍPRAVY: 20 min
POČET PORCIÍ: 3

Vegan grécky cestovinový šalát

Vyskúšajte tento vegánsky grécky cestovinový šalát s vysokým obsahom bielkovín. Bezlepkový šalát obsahuje šošovicové cestoviny, vegánsky feta syr a čerstvú zeleninu. Ideálny na ľahký obed či večeru, zaliaty osviežujúcim dresingom z citrónu a olivového oleja, prináša na váš stôl chuť Stredomoria.

NUTRIČNÉ HODNOTY

ENERGIA

504 kcal

BIELKOVINY

29 g

TUKY

20 g

SACHARIDY

55 g

Suroviny (3 porcie):

  • 175 g šošovicové cestoviny
  • 140 g vegan feta syr
  • 175 g edamame
  • 245 g cícer z konzervy
  • 50 g sušené paradajky
  • 60 g olivy čierne
  • 60 g cherry paradajky
  • 130 g uhorka
  • 1,5 čl citrónová šťava (8 ml)
  • 2 čl olivový olej (10 ml)
  • bazalka
  • sušený cesnak, oregano
  • čierne korenie, soľ

Postup:

  1. Cestoviny si dáme variť podľa návodu na balení. Na recept môžeme použiť akékoľvek strukovinové cestoviny, ktoré majú podobné nutričné hodnoty ako šošovicové.
  2. Zatiaľ si pripravíme šalát z čerstvej zeleniny, sušených paradajok a strukovín
  3. Zálievku pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, korenín a soli
  4. Uvarené cestoviny necháme vychladnúť, zmiešame s čerstvou zeleninou a zalejeme zálievkou.
  5. Celý šalát necháme zachladiť v chladničke a následne podávame.