Vegan grécky cestovinový šalát
NUTRIČNÉ HODNOTY
ENERGIA
504 kcal
BIELKOVINY
29 g
TUKY
20 g
SACHARIDY
55 g
Suroviny (3 porcie):
- 175 g šošovicové cestoviny
- 140 g vegan feta syr
- 175 g edamame
- 245 g cícer z konzervy
- 50 g sušené paradajky
- 60 g olivy čierne
- 60 g cherry paradajky
- 130 g uhorka
- 1,5 čl citrónová šťava (8 ml)
- 2 čl olivový olej (10 ml)
- bazalka
- sušený cesnak, oregano
- čierne korenie, soľ
Postup:
- Cestoviny si dáme variť podľa návodu na balení. Na recept môžeme použiť akékoľvek strukovinové cestoviny, ktoré majú podobné nutričné hodnoty ako šošovicové.
- Zatiaľ si pripravíme šalát z čerstvej zeleniny, sušených paradajok a strukovín
- Zálievku pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, korenín a soli
- Uvarené cestoviny necháme vychladnúť, zmiešame s čerstvou zeleninou a zalejeme zálievkou.
- Celý šalát necháme zachladiť v chladničke a následne podávame.